perjantai 10. tammikuuta 2014

Tapettia

Olen aina aikaisemmin laittanut tapetit valmiiksi koottuihin taloihin mutta nyt teen poikkeuksen ja aloitin niistä. Talossa tulee olemaan niin paljon kaikenlaista työtä että on kiva kun tapetit ovat ainakin alakerrassa paikoillaan ja on jotenkin helpompi hahmottaa muuta tekemistä.
Tässä eteisen tapettia. Samalla tuli tapetoitua yksi vessan seinä kun en vaan tullut ajatelleeksi mutta olkoon nyt ainakin toistaiseksi noin. Seinät eivät ole mitenkään kiinni vielä, kunhan mallailen.
Tällaisen pienen puuhellan väsäsin styroxin palasta, kansi ja luukut pahvia. Seinään  tein mannaryynirappausta, siihen olisi tarkoitus laittaa vähän kaakeliakin.
Tämän pönttöuunin tein myös, ensimmäinen koskaan tekemäni ja onnistuin mielestäni ihan kivasti. Pohjana Lidlistä ostamani suklaarasia ja taustana palosenä Bilteman tikuista jossa mannaryynirappaus päällä. Nämäkään eivät vielä ole kiinni.

Lattiat onkin sitten vaan puukolla vedetty viillot, ajattelin että siinäkin säästyy tilaa eikä sitten painakaan niin paljoa. Näyttää kyllä ihan laudoitukselta.
Maalasin ensin keittiön lattian ja väri näytti paljon tummemmalta kuin purkissa niin sekoitin sitten valkoista ja vähän punaista sekaan ja maalasin loput sillä. vessan lattiaan tulee laatat tai "muovimatto". Yläkertaan ja rappuihin tulee vaaleanharmaa väri.


 Tilasin sitten proxxonin pöytäsahan joka tulikin tänään niin pääsee sitten sahaileen karmit oviin ja ikkunoihin! Toivottavasti tulen sinuiksi sen härvelin kanssa.

Seuraavaksi olisi sitten tarkoitus alkaa rappujen teko, sitä olen kauan miettinyt niin että tavallaanhan ne onkin jo puoliksi tehdyt!  Siinä kyllä saattaa vielä tulla harmaita hiuksia, saa nähdä miten onnistun niissä.
Tekis vaan niin kovin mieli jo alkaa laitteleen verhoja ja muuta sisustusta ettei meinaa millään jaksaa malttaa vaikka pakkohan se on. Ikkunoitten ja ovien kanssa kyllä vielä tuskanhiki tulee virtaamaan ja monen muunkin jutun kanssa.
Kiva kuitenkin kun olen päässyt kunnolla alkuun, toivottavasti intoa piisaa loppuun asti!

8 kommenttia:

 1. No hitsi, voi miten hyvälle näyttää. Ja nyt kun olet selättänyt sen pahimman peikon; aloitus kammon :) - (se on epätoivosta) niin ei voi mikään estää edistymistä. Upea on tuo pönttöuuni ja ihana hella. Ihastus mitkä väri. Hrrr... tästä tulee upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aloituskammo oli todella kova! Nyt alkaa helpottaa!

   Poista
 2. Täytyy vain ihastella muitten taloja, kun oma on jumittunut vaiheeseen :)
  T.Ritamamiestalolainen nro 80 :)

  VastaaPoista
 3. Täällähän on puuhattu jo vaikka mitä. Tästä se sitten lähtee. On kiva nähdä minkälainen sinun talostasi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva nähdä kuinka kaikille tulee kuitenkin niin erilaiset talot!

   Poista
 4. Heippa! Kiva oli löytää blogisi ja lisäsinkin sen heti rintamamiestalo-blogiin muiden yhdistyksen talojen jatkoksi.

  Hieno tulee, intoa rakennuspuuhiin!

  VastaaPoista